تعالى هنقدملك تحضيرات لفطارك فى بيتك انتى و اطفالك ولا اشهى ولا اروع من كدا
معانا هنعرفك على عجينة العشر دقائق ممكن تستخدميها فى فى كل معجنات الفطور الصبح :-
المقادير :-
. 2 كوب و نصف دقيق او اكثر حسب الرغبه
. كوب ماء
. رشة ملح
. رشة سكر
. معلقة صغيره خميرة
. من 2 ل 3 معالق زيت
التحضير :-
. نصف كوب ماء و نضيف اليه السكر و الخميره كاختبار للخميره
. ثم نضع الملح على الدقيق مع التقليب جيد
. و نضيف اليهم معالق الزيت مع التقليب
. ثم نضيف اليهم نصف كوب الماء المختمر مع التقليب جيدا و العجن طيبا
. يسخن الفرن 180درجه
. اولا يمكن للعجينه ان نتركها مدة ساعه او 30 دقيقه تخمر
. نقم بفرد العجينه جيدا ثم نضيف الحشو فى وسط العجينه حسب الرغبه جبنه مالح جبنه رومى طماطم فلفل رومى زيتون جبنه موتزريلا
. ثم نقم بتطبيق العجين 4 مرات و فى طاسه جيرل ندهن معلقة زيت و نضع العجين للحصول على احلى ساندوتش فطور تركى
. نقم بكسر بيض و ربها جيدا و وضعها فى طاسه و نفردها جيدا ثم نضيف اليها حبة طماطم و فلفل رومى و زيتون و جبن موتزاريلا ثم نقم بتطبيق البيض و بالهناء و الشفاء
. و نفردها فى صنيه و نضيف اليها صوص صلصه و الحشو فلفل و زيتون و جبنه مالحه و موتزاريلا حسب الرغبه
. و تضع داخل الفرن
. و بكدا تكون عملتى اسهل و اسرع بيتزا فى بيتك و لفطارك و يقدم بجانبها شاى الفطور و بالهنا والشفا
. ثانيا ممكن ان نستخدم العجينه فى عمل خبز الصاغ
. بعد التخمير نقم بتقسيم العجينه كرات متساويه
. و نقم بفرد العجينه حتى نصل الى ترقيق العجينه جدا جدا
. ناتى بصنيه بها 2 زيت و نضع بها الخبز بعد الفرد على نار هادئه ستعطينا نتيجه وهميه
. يمكن ان نقلى بيضه فى طاسه دون التقليب و نضع فوقها خبز الصاج و نقم بتنى العيش مع التقليل فى الزيت و بالهنا و الشفا
1 تعليقات
مشاءالله
ردحذف