فطور تركى

تعالى هنقدملك تحضيرات لفطارك فى بيتك انتى و اطفالك ولا اشهى ولا اروع من كدا
معانا هنعرفك على عجينة العشر دقائق ممكن تستخدميها فى فى كل معجنات الفطور الصبح :-
 المقادير :-
. 2 كوب و نصف دقيق او اكثر حسب الرغبه
. كوب ماء
. رشة ملح 
. رشة سكر 
. معلقة صغيره خميرة 
. من 2 ل 3 معالق زيت
التحضير :-
. نصف كوب ماء و نضيف اليه السكر و الخميره كاختبار للخميره 

. ثم نضع الملح على الدقيق مع التقليب جيد 

. و نضيف اليهم معالق الزيت مع التقليب 

. ثم نضيف اليهم نصف كوب الماء المختمر مع التقليب جيدا و العجن طيبا

. يسخن الفرن 180درجه

. اولا يمكن للعجينه ان نتركها مدة ساعه او 30 دقيقه تخمر 
. نقم بفرد العجينه جيدا ثم نضيف الحشو  فى وسط العجينه حسب الرغبه جبنه مالح جبنه رومى طماطم فلفل رومى زيتون جبنه موتزريلا 
. ثم نقم بتطبيق العجين 4 مرات و فى طاسه جيرل ندهن معلقة زيت و نضع العجين للحصول على احلى ساندوتش فطور تركى 
. نقم بكسر بيض و ربها جيدا و وضعها فى طاسه و نفردها جيدا ثم نضيف اليها حبة طماطم و فلفل رومى و زيتون و جبن موتزاريلا ثم نقم بتطبيق البيض و بالهناء و الشفاء

. و نفردها فى صنيه و نضيف اليها صوص صلصه و الحشو فلفل و زيتون و جبنه مالحه و موتزاريلا حسب الرغبه 
. و تضع داخل الفرن

. و بكدا تكون عملتى اسهل و اسرع بيتزا فى بيتك و لفطارك و يقدم بجانبها شاى الفطور و بالهنا والشفا 

. ثانيا ممكن ان نستخدم العجينه فى عمل خبز الصاغ 
. بعد التخمير نقم بتقسيم العجينه كرات متساويه 

. و نقم بفرد العجينه حتى نصل الى ترقيق العجينه جدا جدا 

. ناتى بصنيه بها 2 زيت و نضع بها الخبز بعد الفرد على نار هادئه ستعطينا نتيجه وهميه 

. يمكن ان نقلى بيضه فى طاسه دون التقليب و نضع فوقها خبز الصاج و نقم بتنى العيش مع التقليل فى الزيت و بالهنا و الشفا 

إرسال تعليق

1 تعليقات

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)