طريقة عمل الديسبسيتو :-
من اسرع و اسهل الوصفات اللى ممكن تعمليها فى بيتك و تفاجئ بيها اولادك :- 👇🥧
المقادير للكيك :-
. 2 بيضه
. كوب و ربع دقيق
. ربع كوب كاكاو خام
. نصف كوب سكر
. نصف كوب زيت
. نصف كوب لبن
. معلقة كبيره بيكنج باودر
. معلقة صغيره فانيلا
. معلقه صغيره خل
. معلقه صغيره قهوة او نسكافيه
. رشة ملح
لسقى الكيك :-
. كوب لبن
. معلقتين كبار نسكافيه او نسكويك او كاكاو محلى
للكريمه :-
. كوب و نصف لبن مثلج "البديل" ماء مثلج
. نصف كوب سكر بودره
. ربع كوب كاكاو خام
لصوص الشوكولاته :-
نصف لوح شوكولاته خام مبشوره
ربع كوب حليب
التحضير :-
. نحضر اناء نضع به البيض والفانيلا و سكر مع الضرب جيدا بالمضرب الكهربائي جيدا الى ان نصل الى القوام الكريمى
. ثم نضيف معلقة خل مع الزيت ثم نضيف اللبن مع الضرب جيدا
. معلقه نسكافيه او قهوه مذابه فى معلقه ماء مع الضرب جيدا
. ثم نضيف المكونات الجافه فى اناء دقيق ملح بيكنج باودر ربع كوب كاكاو مع التقليب جيدا
. ثم ننزل به على الخليط الكريمى رويدا رويدا مع الضرب على اقل سرعه
. ثم نحضر قوالب الديسباسيتو ان لم يتواجد يمكن استخدام صينيه مستطيله ان توفر لديكى
. ندهن ارضيه القوالب زيت
. ثم نضيف الخليط فى القوالب
. كوب و ربع الدقيق يعادل 5 قوالب
. تشغيل الفرن على درجه حراره 180 حتى تمام التسخين و نضع بداخله القوالب مدة 10 دقائق الى 14 دقيقه
. بعد الخروج من الفرن نقم بتفتيح الكيك بالاستيك او الشوكه جيدا ثم ناتى بكوب لبن + كاكاو محلى و نسقى الكيك جيدا و هو ساخت حتى يتشرب
. الكريمه نضرب كوب كريمه شانتيه مع كوب و ربع لبن مثلج و نصف كوب سكر و ربع كاكاو خام و ضربهم جيدا بالمضرب حتى يمزج جيدا
لصوص الشوكولاته :-
نقم بغلى كوب معاء و نضع فوق اناء به نصف لوح شوكولاته خام مبشوره و ربع كوب لبن مع التقليب.
. اخر خطوه نقم بفرش الكريمه و فوقه صوص الشوكولاته و التزيين حسب الرغبه و بالهناء والشفاء 😋
من اسرع و اسهل الوصفات اللى ممكن تعمليها فى بيتك و تفاجئ بيها اولادك :- 👇🥧
المقادير للكيك :-
. 2 بيضه
. كوب و ربع دقيق
. ربع كوب كاكاو خام
. نصف كوب سكر
. نصف كوب زيت
. نصف كوب لبن
. معلقة كبيره بيكنج باودر
. معلقة صغيره فانيلا
. معلقه صغيره خل
. معلقه صغيره قهوة او نسكافيه
. رشة ملح
لسقى الكيك :-
. كوب لبن
. معلقتين كبار نسكافيه او نسكويك او كاكاو محلى
للكريمه :-
. كوب و نصف لبن مثلج "البديل" ماء مثلج
. نصف كوب سكر بودره
. ربع كوب كاكاو خام
لصوص الشوكولاته :-
نصف لوح شوكولاته خام مبشوره
ربع كوب حليب
التحضير :-
. نحضر اناء نضع به البيض والفانيلا و سكر مع الضرب جيدا بالمضرب الكهربائي جيدا الى ان نصل الى القوام الكريمى
. ثم نضيف معلقة خل مع الزيت ثم نضيف اللبن مع الضرب جيدا
. معلقه نسكافيه او قهوه مذابه فى معلقه ماء مع الضرب جيدا
. ثم نضيف المكونات الجافه فى اناء دقيق ملح بيكنج باودر ربع كوب كاكاو مع التقليب جيدا
. ثم ننزل به على الخليط الكريمى رويدا رويدا مع الضرب على اقل سرعه
. ثم نحضر قوالب الديسباسيتو ان لم يتواجد يمكن استخدام صينيه مستطيله ان توفر لديكى
. ندهن ارضيه القوالب زيت
. ثم نضيف الخليط فى القوالب
. كوب و ربع الدقيق يعادل 5 قوالب
. تشغيل الفرن على درجه حراره 180 حتى تمام التسخين و نضع بداخله القوالب مدة 10 دقائق الى 14 دقيقه
. بعد الخروج من الفرن نقم بتفتيح الكيك بالاستيك او الشوكه جيدا ثم ناتى بكوب لبن + كاكاو محلى و نسقى الكيك جيدا و هو ساخت حتى يتشرب
. الكريمه نضرب كوب كريمه شانتيه مع كوب و ربع لبن مثلج و نصف كوب سكر و ربع كاكاو خام و ضربهم جيدا بالمضرب حتى يمزج جيدا
لصوص الشوكولاته :-
نقم بغلى كوب معاء و نضع فوق اناء به نصف لوح شوكولاته خام مبشوره و ربع كوب لبن مع التقليب.
. اخر خطوه نقم بفرش الكريمه و فوقه صوص الشوكولاته و التزيين حسب الرغبه و بالهناء والشفاء 😋
6 تعليقات
جزاكى الله كل الخير😍
ردحذفحبيبتى 😍
حذفمشاء الله وصفه سهله وسريعه
ردحذفتسلمى عينكى 😍
حذفوصفاتك كلها رائعه. جزاكي الله خيرا
ردحذفشكرا ❤️
حذف